Veilig sporten tijdens corona.

04/05/2020

Het Corona virus heeft al een serieuze impact gehad op ieder van ons. 

Geleidelijk aan kan er terug aan buitensport worden gedaan. Onze parken zullen dus binnenkort weer open zijn voor publiek!

Om jullie gerust te stellen kunnen we meedelen dat onze toestellen voldoen aan de veilige afstandsnormen. De toestellen staan minimum 2 meter van elkaar.

OFS heeft een nieuw product opgenomen in het assortiment zodat gebruikers gemakkelijk zelf de toestellen/hun handen kunnen ontsmetten voor en na gebruik. 

Deze gebruiksvriendelijke handgel dispenser is zeer makkelijk te installeren in ieder park. Binnekort kan je deze terugvinden in de meeste parken!

Voor meer info kan je hier de technische fiche downloaden of mailen naar info@o-f-s.eu.

In het kader van de gezondheid geven we je nog even 10 redenen waarom buiten sporten gezond is!

  1.  Betere weerstand. Sporten in de buitenlucht zorgt ervoor dat je meer vitamine D3 aanmaakt. Deze vitamine verhoogt je weerstand en gaat botontkalking tegen. 
  2.  Beter in je vel. Zonlicht zorgt ervoor dat je serotonineniveau flinkt stijgt. Hierdoor voel je je beter in je vel en slaap je beter.
  3.  Stressverlagend. Bewegen in een natuurlijke omgeving zorgt ervoor dat je stressniveau daalt. 
  4.  Gelukkiger. Het in- en uitademen van buitenlucht kan zorgen voor een euforisch gevoel door de feel-good endorfines die vrijkomen in je lichaam. 
  5.  Vitaler. Mensen die buiten sporten voelen zich vaak vitaler dan zij die dezelfde activiteit binnen beoefenen. 
  6.  Goed voor je hoofd. Door de frisse buitenlucht gaat er meer zuurstof naar je hersenen. Hierdoor kan je scherper nadenken, heb je een betere concentratie en voel je je actiever en fitter. Ook zorgt buiten sporten voor meer rust in je hoofd en zou het volgens onderzoek je creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren. 
  7.  Afleiding. Tijdens het buiten sporten heb je meer afleiding waardoor je vaak niet eens merkt dat je echt aan het sporten bent (een half uur wandelen of een half uur op de loopband lijkt een wereld van verschil...). In de natuur krijgen je zintuigen veel meer prikkels waardoor de tijd sneller lijkt te gaan. Hierdoor is het voor meer mensen makkelijker om sportief bezig te zijn. Ook is de kans groter dat je een workout herhaalt die je buiten hebt gedaan. 
  8. Minder snel ziek. Buiten loop je minder risico om aangestoken te worden. Onze toestellen staan min. 2 meter uit elkaar waardoor contact met andere sporters ook vermeden kan worden en ziektekiemen dus niet gemakkelijk overgaan. 
  9.  Zonlicht. Zoals eerder vermeld zorgt zonlicht ervoor dat je je beter in je vel voelt. Maar ook zorgt zonlicht voor de aanmaak van vitamine D, wat bijdraagt aan sterkere botten. In de zomer krijg je al snel voldoende vitamine D maar in de winter is dit anders. 
  10. Vermijd bacteriën. De lucht die door een sportschool zweeft, is tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht.

Houd het gezond en veilig!