Toestellen OFS in finale Belgium’s Got Talent

17/12/2019

Wie denkt dat outdoor fitnesstoestellen enkel gebruikt worden door oudere mensen, zit volledig fout. De spierbundels van BAR-CODE veroverden het publiek én de jury tijdens de shows van Belgium's Got Talent met hun oefeningen aan de calisthenics toestellen van Outdoor Fitness Systems (OFS).

Calisthenics is de verzamelnaam voor alle oefeningen die uitgevoerd worden met eigen lichaamsgewicht. Elke sporter trekt, draagt en duwt zijn eigen lichaam en wordt zo op een veelzijdige manier fit. De oefeningen verbeteren niet enkel kracht, maar ook coördinatie en lenigheid. OFS voorziet in benches, monkey bars en pull-up bars om een veelvoud aan oefeningen mogelijk te maken.

De mannen van BAR-CODE gebruikten deze toestellen in verschillende opstellingen. Met hun mix van calisthenics, parkour, gymnastiek en gewichtheffen overtuigden ze het publiek om hen een gouden buzzer te geven. Daarmee gingen ze rechtstreeks naar de studioshows. De shows werden steeds straffer, gevaarlijker én spectaculairder waardoor ze makkelijk in de finale geraakten. Trainen doet BAR-CODE op hun eigen outdoor trainingspark in Leuven. OFS zorgt voor de verkoop, de plaatsing en het onderhoud van alle toestellen.