Street Workout

Calisthenics

Train in de gezonde buitenlucht uw spieren en zorg op eigen kracht voor een esthetisch gevormd lichaam.

Dit soort training wordt ook wel calisthenics genoemd. Het is spiertraining “pur sang” en focust zich op de arbeid en de kracht van het eigen lichaam, en dit met zeer eenvoudige en minimale apparatuur. De oefeningen bestaan uit een verscheidenheid aan ritmische basisbewegingen.

 

Fit op eigen kracht

“Beweging en lichaamscontrole verbeteren” is de kerngedachte bij het gebruik van deze nieuwe toestellen. Daarbij worden niet enkel de spieren getraind, maar wordt zowel de bloedsomloop sterk verbeterd alsook de proporties van het lichaam. Het uiteindelijke doel van de oefeningen is om een lenig en krachtig lichaam te bekomen.

 

Groeiende sport

Calisthenics is een nieuwe sport met een snelgroeiende aanhang. Eigenlijk is de sport een herontdekking van de Grieks-Romeinse gymnastiek. Daar werd het gebruikt als training en opwarming voor een veldslag.
Dat is ook de reden voor de minimale complexiteit van de toestellen. De basisoefeningen van Calisthenics zijn dan ook zeer eenvoudig: push-ups, pull-ups en dips. Maar dan uitgevoerd op de nieuwe toestellen.

 

Street Workout sfeerfoto's