Toestellen

Vervaardiging en veiligheid van de toestellen

Ook op het vlak van veiligheid hebben specialisten hebben meegewerkt aan het concept en aan het op punt stellen van een optimale materiaalkeuze en behandeling. Omdat deze toestellen voor intensief buitengebruik dienen, is het materiaal maximum beschermen tegen de weersinvloeden een must. Dit zowel qua anti-roestbehandeling als tegen de invloed van het zonlicht.

Bij de montage van de toestellen wordt wordt meteen rekening gehouden met het intensieve karakter van de toestellen. Daarom worden de toestellen vervaardigd uit buizen (Ø114, 60 en 38 mm) die zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde gegalvaniseerd zijn.

Na een grondige controle van het laswerk en de functionaliteit, worden de frames preventief tegen corrosie voorbereid met een zinkhoudende grondlaag.

Opdat deze laag optimaal op het metaal zal hechten, worden de frames eerst goed grondig gereinigd, ontvet en gezandstraald. Na het aanbrengen van de grondlaag volgt een 2-voudig aangebrachte speciale toplaag (door middel van poedercoating) die tevens een ingebouwde UV-filter heeft. De schroeven en bouten zijn uit hoogwaardig roestvrij staal (INOX/RVS), afgewerkt met anti-vandalismedoppen.

Opnieuw worden de apparaten gecontroleerd op al hun mogelijkheden en kwaliteiten. Na deze laatste check-up worden de toestellen zorgvuldig in gepakt voor de bescherming bij het transport. 

Inplanting

De OFS-partners zullen u in de verschillende fasen van de aanleg van de fitness area begeleiden. Zowel de inplanting als de opstelling kunnen aangepast worden aan de behoeftes van de gebruikers. Maar ook zitbanken, omheining(en), signalisatie, instructieborden en aanvullende toestellen kunnen op maat aangeleverd worden. Na de inplanting, kan het geheel voorzien worden van duidelijke informatieborden met uitleg over functie en gebruik van elk toestel. (Zie gepersonaliseerd bord van Stad Beringen) 

Comments